Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Három dolgot kér az ügyészség a KRÉTA rendszert feltörő 15 éves hekkertől

A Győri Járási Ügyészség bocsánatkérést, tanácsadást és kártérítést írt elő a 15 éves fiatalnak, aki hekkertámadást indított a KRÉTA rendszer fejlesztője ellen.

...svg content...Fotó: Unsplash/Markus Spiske
Bűnügy

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Telex beszámolója szerint lezárult a KRÉTA rendszer fejlesztőjét ért hekkertámadás kapcsán indult nyomozás. A rendőrség végül egy 15 éves fiút azonosított mint gyanúsított, noha korábban Pintér Sándor belügyminiszter 13 éves hekkert is megemlített.

Az ügyészség határozatában két évre felfüggesztette a 15 éves gyanúsított ellen folyó eljárást, és magatartási szabályok betartását követeli tőle. A Győri Járási Ügyészség elvárásai szerint a fiatalnak írásban kell bocsánatot kérnie a sértettektől, és javaslatokat kell tennie az online csalások elleni védekezésre. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Emellett köteles megtéríteni a 10 ezer forintos kárt, amit okozott, és egy fogalmazást is írnia kell a közveszéllyel fenyegetés állami szervekre gyakorolt hatásairól. Amennyiben a fiú teljesíti a feltételeket, két év múlva az ügyészség megszüntetheti az ellene folyó eljárást.

Ezzel szemben a KRÉTA fejlesztőjére jelentős anyagi terhek hárulnak, ugyanis a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) 110 millió forintos bírságot szabott ki rájuk, ugyanis a NAIH megállapítása szerint több mint húszezer felhasználó személyes adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe, és nem zárható ki, hogy a több millió felhasználó adataival nem történt hasonló.