Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Háztűz volt Szolnokon, egy férfi életét vesztette

A tűzoltók egy órán át küzdöttek a lángokkal, egy férfi életét vesztette a tűzben.

...svg content...Fotó: Liner.hu
Baleset

Borbély Fanni

Szerkesztő

A katasztrófavédelem beszámolója szerint csütörtökön kora délután érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Szolnokon kigyulladt egy lakóház. A tűzoltók három járművel vonultak ki a helyszínre, a Törteli utcában lévő romos családi házhoz.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 60 négyzetméteres, egyszintes családi ház teljes terjedelmében égett, az épület tetőszerkezete is lángolt, sőt be is omlott. A ház udvarán felhalmozott lomok mintegy 300 négyzetméteren égtek, s a tűz még a szomszéd telken lévő 5 négyzetméteres tűzifatárolóra is átterjedt. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A tűzoltók az egy órán át tartó oltási munkálatok közben egy hatvanas éveiben járó férfi összeégett holttestét találták meg a helyszínen. A tűz keletkezési okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A közleményben felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a lakástüzek 10 százaléka hozható összefüggésbe szeméttel, általában a házban vagy a kertben felhalmozott lomok miatt keletkezik tűz.

Az épületben és környékén lévő hulladék nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos.