Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,28 Ft
Euró
390,72 Ft
Font
456,85 Ft
Bitcoin
57,362 $

Ezeket a számokat lehet érdemes megjátszani a lottófőnyereményért

Hatalmas összeg ütheti a markát annak, aki helyesen tippeli meg a hatos lottó nyerőszámait; csaknem 1,9 millió forint keresi gazdáját.

Fotó: MargJohnsonVA / Twenty20
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Tetemes összeg birtokosa lehet, aki a héten szerencsésen tippel a lottószelvény kitöltésekor; a hatos lottó főnyereménye 1,88 millió forint, ami összességében az ötödik, egy nyertest nézve pedig a harmadik legnagyobb nyeremény a játék történetében.

Februárban volt utoljára telitalálat a hatos lottón, ami azt jelenti, azóta halmozódnak a következő nyertesre váró milliók, ami természetesen hétről-hétre egyre nagyobb vonzerővel bír. A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint míg a telitalálatot követő héten átlagosan 2,5 mezőt töltöttek ki a játékosok egy szelvényen, múlt héten ez már 3 mezőre bővült, vasárnap pedig 3,5 mezőre szelvényenként. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

Sokan játszanak állandó számokkal, amelyek fontos dátumok vagy más preferenciák alapján kerülnek kiválasztásra, mások pedig a véletlenre bízzák a dolgot, és minden héten más számokhoz teszik az ikszet a szelvényen.

Bár matematikailag minden szám egyforma eséllyel kerülhet kihúzásra, az elmúlt 18 hét statisztikája azt mutatja, néhánynak mégis kevesebb szerep jutott mostanában, az adott időszakban ugyanis egyszer sem húzták ki ugyanis a 20-as, 23-as, 26-os és 33-as számokat.

A sorsolások alatt ritkán mutatta magát a 8-as, 12-es, 21-es és 42-es, amelyeket mindössze négyszer húztak ki 18 hét alatt, és csupán ötször szerepelt a 6-os, 28-as és 37-es, hatszor a 44-es és hétszer a 32-es nyerőszám.

A nyertes játékosnak a sorsolást követő 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál, a 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetén pedig egy külön telefonszámot kell hívni, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható – olvasható a Napi cikkében.

A nagynyertes-vonalon jelentkező játékos hívását a társaság feddhetetlen munkatársa fogadja, akinek elsődleges feladata, hogy a szelvényen található információk alapján megállapítsa, valóban a nyertes van a vonal másik oldalán.

Legutóbb két hete változtatta meg valaki életét mindörökre egy szelvény, amikor a 12, 22, 26, 27 és 31-es számokat jelölve 1 785 282 580 forintot nyert az ötös lottó június 18-i sorsolásán.