Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,66 Ft
Euró
395,70 Ft
Font
468,27 Ft
Bitcoin
65,575 $

Új, mindenki számára hasznos funkcióval bővült a Paint

Mostantól minden felhasználó számára lehetővé válik, hogy szöveges parancsokkal generáljanak képeket a Microsoft ikonikus rajzprogramjában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Windows
PC

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A Microsoft Paint programja újabb jelentős frissítést kapott, amely új lehetőségeket kínál a felhasználók számára  a képgenerálás terén. A Cocreator nevű funkció kezdetben csak korlátozott körben volt elérhető, mostantól azonban már mindenki számára hozzáférhető.

A Cocreator funkció segítségével a felhasználók szöveges parancsokkal hozhatnak létre képeket. A használata egyszerű: a Paint eszköztárának jobb oldalán található Cocreator gombra kattintva megjelenik egy szövegbeviteli mező, ahová az angol nyelvű parancsokat lehet beírni, majd a „Create” gomb megnyomása után a rendszer több verziót is generál ugyanabból a témából, amelyek közül a felhasználó választhat. Soron kívül Megszületett a döntés: Karácsony Gergely nem mentesül az adófizetés alól

Kifejezetten érdekes lépés, hogy a Cocreator nemcsak szöveges parancsok alapján képes képeket generálni, hanem a felhasználó rajzai alapján is, itt egy állítható csúszka segítségével beállítható, hogy a mesterséges intelligencia milyen mértékben módosítsa a képet.

Korábban a Cocreator funkció csak a fejlesztők és a Windows Insider program résztvevői számára volt elérhető, a Microsoft hétfői bejelentése értelmében azonban mostantól minden olyan számítógépen elérhető lesz, amely megkapja a CoPilot+ címkét. Ennek feltétele bizonyos hardverelemek megléte lesz, Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója pedig azt is elárulta, hogy az első ilyen címkével ellátott PC-k június közepén kerülnek forgalomba.