Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,896 $

Háromnapos, rendkívüli kormányülést hívott össze Orbán Viktor

A kezdés időpontja még nem világos, a helyszín azonban már biztos.

Brüsszel, 2024. február 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a magyar tárgyalódelegációval az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozóját követõen Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Várhatóan vasárnap kezdődik az a keddig tartó, kihelyezett kormányülés, melyet Sopronbánfalván tartanak meg. Az Index szerint a konkrét kezdési időpont egyelőre még nem tisztázott, ám az ülés tényét mostanra több független kormányzati forrás is megerősítette.

A témák között felmerülhet az Ukrajnának szánt Európai Uniós támogatás is, melynek kapcsán Orbán Viktor az előző heti EU-s csúcsot követően elmondta, hogy azért nem sikerült 2023-ban megállapodni, mert két, Magyarország szempontjából lényeges kérdésre sem kaptak választ Brüsszeltől.

A miniszterelnök úgy vélekedett, hogy a Magyarországnak járó EU-s pénzeket Ukrajna kapta volna, azonban erre mostanra megnyugtató megoldást vázoltak fel az unió részéről, melyről Orbán Viktor elmondta, hogy „kitárgyaltak egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását”.

Sopronbánfalván, ahol tavaly februárban és júliusban is tartottak kormányülést, szóba kerülhet a jegybank kamatcsökkentése is, amely hatással bír nem csupán a gazdasági mutatókra, de a költségvetésre is. Szintén lényeges téma lehet a közelgő önkormányzati, valamint az európai parlamenti választások.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.