Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Három év felfüggesztett börtönre ítélték Portik Tamás fiát

Az eset januárban történt, most született döntés a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Budapest, 2024. február 8. Póta Péter bíró Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezetõ büntetõperének tárgyalásán a Fõvárosi Törvényszék épületében 2024. február 8-án. Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyõ János médiavállalkozó 26 évvel ezelõtti meggyilkolása ügyében elsõ fokon a Fõvárosi Törvényszék. MTI/Balogh Zoltán
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról korábban írtunk, Portik Tamás fia még januárban kávéval öntötte le a Fővárosi Törvényszéken az apja ügyét tárgyaló bírót. Ahogy azt az ügyészség honlapján megírta,„a vádlott fia akadályozni akarta a tárgyalás megtartását, illetőleg azt is elhatározta, hogy olyan magatartást fog tanúsítani, amelytől esetlegesen a bíró kizárása várható.”

Amikor a férfi a tárgyaló előtt meglátta a bírót, elé lépett azzal, hogy beszélni akar vele, ám a bíró ezt határozottan elutasította, mire a férfi szidalmazni kezdte. A bíró erre közölte, hogy ki fogja vezettetni, majd amikor megpróbálta kikerülni, kávéval öntötték arcon.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztésre, valamint a svájci állampolgárságú férfi Magyarországról való kiutasítását is indítványt tett. Ifjabb Portik Tamás többek között azzal védekezett, hogy a dulakodásban meglökték, ezért ömlött a bíróra a kávé. Védője szerint nem bizonyítható tény, hogy Ifjabb Portik előre eltervezte tettét, ezzel egyetértett a bíró, aki hangsúlyozta, hogy azt sem sikerült tisztázni, hogy a vádlott trágár szavakkal illette volna Póta Pétert.

A hivatalos személy elleni erőszak egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, a bíróság ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott rendezett életet él Svájcban, két kisgyermekről gondoskodik és büntetlen előéletű. Súlyosító volt viszont, hogy egy kiemelt érdeklődésre számot tartó ügyben követte el a bűncselekményt.

Az ügyész súlyosítást kért, a vádlott és védelme azonban tudomásul vette a döntés, mely így még nem jogerős. Ifjabb Portik Tamás letartóztatását megszüntette a bíróság, így szabadon távozhatott.