Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,860 $

Hányással és hasmenéssel járó megbetegedés söpört végig 130 emberen egy floridai körutazáson

Igen kellemetlen lehetett az út.

Fotó: Unsplash/Georg Eiermann
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A New York Post egészségügyi tisztviselők közlése nyomán számolt be arról, hogy a Cunard Cruise Line Floridából induló hajójának fedélzetén rejtélyes módon több mint 130 ember szenvedett hasmenéssel és hányással járó megbetegedéssel. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) szerdán egy figyelmeztetést is kiadott az ügyben.

A CDC közleménye szerint legkevesebb 120 utas és a személyzet 15 tagja – akik mind a Queen Victoria hajón utaztak – jelentették, hogy megbetegedtek azóta, hogy a hajó január 22-én elindult. A gyomor-bélrendszeri megbetegedés oka azonban egyelőre nem ismert. A CDC csupán annyit jegyzett meg a megbetegedések kapcsán, hogy a hajón tartózkodók körében a fő tünetek között hasmenés és hányás szerepelt. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A rejtélyes járványra reagálva a CDC közölte, hogy a hajótársaság elkülönítette a beteg utasokat és a személyzetet, és „a hajó járványmegelőzési és reagálási tervének megfelelően fokozta a tisztítási és fertőtlenítési eljárásokat” a hajón. Hozzátették, az egészségügyi ügynökség hajóhigiéniai programja jelenleg is figyelemmel kíséri a helyzetet a fedélzeten.

A CruiseMapper nyomkövető oldal szerint a Queen Victoria hajó – mely több mint 2000 utas befogadására alkalmas – január 22-én indult el 16 éjszakás útjára a floridai Fort Lauderdale-ből. A hajó a tervek szerint február 7-én megáll San Franciscóban, majd öt nappal később kiköt Honoluluban.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.