Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Hamarosan új európai légitársaság kezdi meg működését

Már az idei év közepén elindul a Lufthansához tartozó regionális légitársaság.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Eddig csak Citlyline 2.0 néven volt ismert a Lufthansa új légitársaság létrehozására irányuló projektje, mostanra azonban kiderült, hogy a vállalat végleges neve a City Airlines GmbH lesz.

Az új társaság müncheni központtal üzemel majd, flottáját pedig Airbus-keskenytörzsű gépek adják majd. Az Airportal.hu úgy tudja, hogy rövid időn belül a személyzet toborzására is sor kerül. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Az elsősorban rövid- és középtávú útvonalakra építő új légitársaság vélhetően azért döntött a kisebb szállítókapacitású gépek alkalmazása mellett, mert a szakszervezetekkel megkötött korábbi megállapodás értelmében a Cityline 2026-tól kezdődően már csak maximum 75 fő befogadására alkalmas típusokat üzemeltethet, írja a portál.

Korábban a Lufthansa csoporthoz tartozó pilóták nemtetszésüknek adtak hangot az új légitársaság elindításával kapcsolatban, ahhoz ugyanis véleményük szerint útvonalakat szerveznének ki az anyacégtől, miközben az ott szolgálatot teljesítő pilótákra már nem vonatkozna a Lufthansa kollektív szerződése.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt