Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

Hamarosan PS5-re is érkezhet egy Xbox-exkluzív cím

A relatíve gyorsan rajongótábort szerzett cím hamarosan PS5-re is megérkezhet.

Fotó: Xbox
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Xbox-exkluzív túlélőhorror-játék, a Scorn hamarosan PlayStation 5-re is megérkezhet, amennyiben hihetünk a nemrég a közösségi médiában megjelent ezzel kapcsolatos információknak. A 2022 októberében debütált Scorn vizuális stílusát H.R. Giger művész munkássága ihlette, ennek megfelelően pedig a játék is lenyűgöző és sötét esztétikával rendelkezik.

Noha ez rengeteg játékost vonzott, majdnem ugyanannyit taszított is, melynek eredményeképpen a Scorn igen vegyes kritikákat kapott a megjelenéskor. A cím egyike azon maroknyi Xbox-exkluzívnak, melyek nem túl fényes kritikákat kaptak, ami valahol érthető is, hiszen az emberek által várt élmény – egy hátborzongató idegen világban játszódó akciódús first-person shooter – nem felelt meg annak, amit a játékosok valójában kaptak. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Ehelyett ugyanis a fejlesztő Ebb Software egy kissé lassú tempójú felfedezőjátékot adott ki, rejtvényekkel és titokzatos történetekkel fűszerezve, viszonylag kevés lövöldözéssel. Valójában sok kritikus magát a lövöldözést tartotta a játék egyik leggyengébb elemének, míg a grafika és az érdekes környezet bőséges dicséretet kapott.

Most pedig a Scorn hivatalos Twitter-fiókja egy sor rejtélyes bejegyzésben kezdett el utalni arra, hogy az Xbox-exkluzív body horror cím PS5-re is érkezhet, és hamarosan egy bejelentés várható: eddig három tweet érkezett, mindegyik tartalmazott egy-egy rejtvényt, amit a közösségi média szemfüles felhasználói pillanatok alatt meg is fejtettek.

A Scornt eredetileg 2014-ben jelentették be, és 2020-ban derült ki, hogy egy időzített Xbox Series X/S konzol exkluzív cím lesz. Azt azonban sosem osztották meg, hogy meddig tart majd ez az exkluzivitás, bár a tweetekből arra lehet következtetni, hogy a PlayStation 5-tulajdonosok hamarosan, talán az októberben esedékes egyéves évfordulón szintén nyúzhatják a játékot.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.