Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Hall és lát a guruló doboz-robot, milliókat kalapoztak össze rá a fejlesztők

Egy apró kijelzőn lehet majd látni a reakcióit, leginkább gyerekeknek szánják majd.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A robotot a kínai Luwu Intelligence Technology robotikai startup cég fejlesztette, és leginkább azokat a gyerekeket célozzák meg vele, akik érdeklődnek a technológia és a kódolás iránt. Játék helyett tehát inkább egyfaja edukációs robot lesz majd.

Az XGO-Rider névre keresztelt apróság Raspberry Pi CM4 központi modulját kapta meg, a ChatGPT integrációnak köszönhetően pedig kommunikálni is képes. Hallja és látja felhasználóját, ami alapján képe különböző arckifejezéseket produkálni emojik használatával. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

A robot nyílt forráskódú, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Blocky és Python segítségével programozzák, a robot emellett egy külön operációs rendszert is kapott, amely szintén alakítható.

Az XGO-Rider mozgékony, stabil és minden irányú mozgásra képes, így számos terepen alkalmazható. 5 megapixeles kamerával, mikrofonnal és hangszóróval látták el, és valós idejű kép-szöveg, illetve szöveg-képátviteli funkcióval rendelkezik. A robot mesterséges intelligencián alapuló képességei közé tartozik a gesztusfelismerés, az arcfelismerés, és az emberi test követése.

A Luwu eddig már több mint 22 millió forintnak megfelelő dollárt gyűjtött össze a Kickstarteren, hogy minél hamarabb piacra dobhassák terméküket – írta meg a Cybernews.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.