Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Lezuhant a jeges lejtőről két turista az Óriás-hegység lengyel oldalán, életüket vesztették

A hegyi mentők már nem tudta segíteni a két turistán, életüket vesztették a balesetben.

Fotó: Unsplash/Slawek K
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI a Polsat News lengyel kereskedelmi hírtelevízió közlése nyomán számolt be arról, hogy holtan találták a hegyi mentők azt a két turistát, akik kedden a délnyugat-lengyelországi Óriás-hegység legmagasabb csúcsára, a Sniezkára vezető meredek, jeges lejtőről zuhantak le.

A PAP lengyel hírügynökség értesülései szerint a lengyel-cseh határon fekvő Sniezka északnyugati részén elterülő hegykatlanban összesen három ember zuhant le, a harmadik turistát pedig jelenleg is keresik a hegyi mentők. Úgy tudni, összesen három mentőhelikopter érkezett a térségbe, melyek mindegyike részt vesz az akcióban. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Egyelőre nem közöltek további információkat a halálos kimenetelű balesetről, így nem ismert, milyen állampolgárságúak az áldozatok. Az MTI beszámolója szerint szintén kedden a tátrai Öt tó-völgy térségében lavina sodort el egy férfit, akire a mentők a hómezőn találtak rá, ő azonban szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett.