Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Legalább kilenc ember meghalt egy kampánygyűlésen Mexikóban

Legkevesebb kilenc ember vesztette életét egy mexikói kampánygyűlésen, ahol az erős szél hatására összeomlott a színpad.

...svg content...Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Eddig legkevesebb 9 ember haláláról és további 63 sérültről tudni. Az észak-mexikói Nuevo Leon államban történt a halálos baleset egy kampánygyűlés ideje alatt, amikor az erős szél miatt hirtelen összeomlott a színpad. Szerda este következett be a tragédia, és kiderült, egy gyerek is van az áldozatok között.

Jorge Álvarez Máynez elnökjelölt szintén ott volt az eseményen, de túlélte a balesetet. A közösségi médiában megjelent videókon azt látni, ahogyan az emberek sikoltozva menekülnek és próbálnak kimászni a fémoszlopok alól. Az elnökjelölt a történtek miatt felfüggesztette a közelgő kampányrendezvényeket, és biztosította a támogatását az érintettek felé. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

Az Independent azt írja, az elnökjelölt ugyan kórházba került a többi sérülttel együtt, jól van, nem szenvedett súlyos sérüléseket. Többen videóra vették a pillanatot, amikor egyik pillanatról a másikra minden összedől a színpadon, magával rántva ezzel az áldozatokat, akiken már nem lehetett segíteni.

Jelenleg is zajlik a nyomozás a tragédia kapcsán, egyelőre nem tudni, kik lehetnek a felelősök, egyáltalán bárki is vádolható gondatlansággal. Lehetséges, hogy a szerkezetek nem voltak kellően erősek vagy egyszerűen a viharos szél közeledtével le kellett volna fújni az eseményt, mely sok ember életébe került.