Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

300-ra emelkedett az afganisztáni áradások halálos áldozatainak száma

A kabuli védelmi minisztérium szerint a légierő közreműködésével már megkezdték az evakuálást Baglanban.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Mehrab Ibrahimi
Közel-Kelet

Koós Alexandra

Szerkesztő

Pénteken arról számoltunk be, hogy legkevesebb 50 ember vesztette életét a heves esőzést követő áradások miatt Afganisztánban, az északi Baglan tartományban. Erről a belügyminisztérium adott hivatalos tájékoztatást, hozzátéve, tovább nőhet a halálos áldozatok száma. Majd arról érkezett hír, hogy az áradások után földrengés rázta meg az országot.

A rendelkezésre álló információk szerint 4,5-ös erősségű földrengést regisztráltak, mindezt az Országos Szeizmológiai Központ is megerősítette. A hivatalos hatósági tájékoztatás szerint 120 kilométeres mélységben következett be a rengés kora reggel 6 óra 16 perckor, áldozatokról, sérültekről, súlyos károkról ma reggelig nem érkezett jelentés.

Most az Global News arról számolt be, hogy az áradások következtében több mint 300 ember hunyt el, és több mint 1000 lakóház semmisült meg. Ezen információt az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) tudatta, megjegyezve: élelmiszerrel látják el a túlélőket Baglan tartományban.

Zabihullah Mudzsahid, a tálibok fő szóvivője az X-en egyebek mellett azt írta, hogy a legsúlyosabban érintett tartományok közé Baglan, Badaksan, Gor és Herat tartozik, s a kormány már elrendelte minden rendelkezésre álló erőforrás mozgósítását a bajbajutottak kimentésére, a sérültek elszállítására, valamint az elhunytak eltemetésére.

A kabuli védelmi minisztérium szerint a légierő közreműködésével már megkezdték az evakuálást Baglanban, emellett 100 sérültet szállítottak kórházba. Míg Richard Bennett, az ENSZ afganisztáni emberi jogi helyzettel foglalkozó különmegbízottja a közösségi médiás posztjában kiemelte, hogy a jelenlegi helyzetben nemzetközi humanitárius segítségnyújtására is szükség van.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.