Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

1,1 milliárd forintba kerülhet a Gyurcsány-család rózsadombi új luxusotthona

A hatalmas vételárra ráadásul úgy telhetett nekik, hogy eddig nem került új tulajdonoshoz az Apró-villa.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc megtette országgyűlési vagyonnyilatkozatát, amelyből kiderül, hogy 87/960-ad arányban tulajdonosa egy beépítetlen teleknek Budapest II. kerületében. A Magyar Nemzet cikkéből viszont egyéb információk is napvilágot láttak Gyurcsányék új otthonáról. Elsőként az, hogy a Bimbó út 80. szám alatt található telken egy gyönyörű, örökpanorámás lakóház épül, már áll, a lap birtokába jutott látványtervek pedig lélegzetelállító körülményekről árulkodnak.

A legfontosabb adatokat illetően kifejtik, hogy a szóban forgó ingatlanból a DK-elnök felesége, Dobrev Klára szintén megszerzett 87/960-adot, így Gyurcsány és Dobrev együtt 174/960-ad részben tulajdonosok. Emellett Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska is bevásárolta oda magát, 111/960-ad tulajdoni arányban. A cikkben megjegyzik, 2022 őszén az Ingatlan.com-on 4,31 milliós négyzetméteráron kínáltak ott egy lakást, a hirdetés pedig hatlakásos társasházról tett említést. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Míg a Telex kérdésére azt is elárulta a DK, hogy a „befejezéshez közeledik annak a Bimbó úti társasháznak az építése, amelynek egyik lakásába Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, valamint legkisebb gyermekük várhatóan még idén beköltözik. A két hálószobával, egy vendég-, és egy dolgozószobával rendelkező lakás 160 négyzetméter lakóterületű.” Az ingatlan tulajdoni lapján szerepel Apró Piroska, a DK válaszában viszont nem, ebből pedig arra következtetnek, hogy Gyurcsány anyósa szintén vett magának egy lakást.

A rendelkezésre álló információk alapján a Magyar Nemzet számításokat végzett, s arra jutott, hogy ha a hirdetésben szereplő 4,31 milliós négyzetméteráron vásárolták Gyurcsányék a maguk 160 négyzetméteres lakását, akkor megközelítőleg 700 millió forintot kellett letenniük.  A tulajdoni hányadok arra engednek következtetni, hogy Apró Piroska kisebb, de így is 100 négyzetméter körüli lakást mondhat a magáénak, amelynek ára meghaladhatta a 400 millió forintot – emelik ki.

Ha a lap számításai helyesek, mindez arra utal, hogy a Gyurcsány-család akár 1,1 milliárd forintot is áldozhatott a rózsadombi két új lakásra. Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy a január végi tulajdoni lapok tanúsága szerint nem talált új gazdára Gyurcsányék eddigi lakóhelye, a Szemlőhegy utcai Apró-villa, ami azt jelenti, hogy a hatalmas vételárat a szintén nagy értékű ingatlan értékesítése nélkül tudták kigazdálkodni. Mindezekre vonatkozóan a Magyar Nemzet a DK-t is megkereste, de eddig nem kaptak választ.

FELKAPOTT