Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,10 Ft
Euró
392,61 Ft
Font
458,48 Ft
Bitcoin
61,209 $

Hiába figyelmeztetett a kamara, gyógyszerészek nélkül is üzemelhetnek a patikák

„Szükség esetén” ugyanakkor továbbra is bevonnák a gyógyszerészeket.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelentek alapján a Belügyminisztérium rendelete szerint májustól úgy is üzemelhetnek a patikák, hogy nincs jelen gyógyszerész. Azt azonban kikötötték, hogy „távkapcsolat útján” legfeljebb 15 percen belül meg kell oldani a bevonását, amennyiben szükség van rá.

Utóbbi biztosításáért a gyógyszertár működtetője lesz a felelős, ennek alapján tehát a gyógyszerészek távolról végezhetik majd többek között a gyógyszerbiztonsági ellenőrzést is, illetve adhatnak felvilágosítást, tájékoztatást – számolt be róla a Portfolio.hu. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Mint a lap kiemelte, főként a kisebb patikák – illetve ahol nincs helyszíni gyógyszerkészítés – profitálhatnak a döntésből, ezzel ugyanis jelentős összegeket spórolhatnak. A gyógyszerészek helyett pedig gyógyszert kiadó személyekkel találkozhatnak majd a betegek.

A Magyar Gyógyszerész Kamara már a nyáron bírálta a tervezetet, figyelmeztetve, hogy egy patika sem működhet gyógyszerész személyes jelenléte nélkül, mivel ez „ez alapvető gyógyszer- és betegbiztonsági kérdés”, a Belügyminisztérium azonban nem vette figyelembe az érveket.