Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Kiderült, milyen értékű ajándékkal készülnek a szülők, nagyszülők gyereknapra

A játékáruház értékesítési adatai szerint az ország keleti, észak-keleti részén a legerősebb a gyereknapi vásárlási láz, rendezvényekből viszont országszerte nem lesz hiány.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Hamarosan itt a gyereknap, amikor országszerte ugrálóvárakkal, gyerekeknek szóló programokkal készülnek, bár ehhez fontos a jó idő is. A Regio Játék friss kutatásából viszont arra is fény derült, hogy más meglepetésekre is számíthatnak a legkisebbek: ilyenkor leggyakrabban játékot, élményt és könyvet vásárolnak a szülők, nagyszülők ajándékba.

Az adatok szerint a megkérdezettek fele az 5-10 000 forint közötti játékokat keresi, 30%-uk 5 000 forint alatt, további 20%-uk pedig 10 000 forint felett költ. A téma kapcsán Gyaraki Dávid, a játékáruház ügyvezető-helyettese megjegyezte, gyereknapon inkább a kisebb értékű ajándékok mennek jól, a családok többsége (48%) csak 1, harmada 2 különböző játékot választ a gyerekeknek. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

„Május végén nem tapasztalunk különösebb kiugrást az értékesítésben, de az ország keleti, észak-keleti részén erősebb a hónap végi forgalom” – mondta. Ám a felmérés során arra is kíváncsiak voltak, mit várnak el a szülők, nagyszülők egy játéktól: a válaszadók 90%-a inkább fejlesztő, mint szórakoztató játékot keres.

Ráadásul a divatnál sokkal fontosabb, hogy időtálló legyen, így a legtöbben előre megtervezik, hogy az év folyamán milyen játékokat fog kapni a gyerek, ezzel pedig az ajándékhalmozást is elkerülik. Mindemellett megmutatkozott az is, hogy ezen a napon minden második család meglátogatja a lakóhelyéhez közel található rendezvényt – írja a Pénzcentrum a kutatásra hivatkozva.

Teszik ezt abból a célból, hogy a kicsik kedvenc elfoglaltságaiknak – ugrálóvár, trambulin, kézműves foglalkozás – hódolhassanak, míg tízből négy szülő inkább kirándulást szervez, ketten pedig állatkertbe mennek. De igazából nem is az a fontos, milyen értékű ajándékot kapnak a gyerekek, vagy hova mennek pontosan, hiszen számukra is az a legnagyobb öröm, hogy együtt lehet a család és jól mulathatnak együtt.