Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,84 Ft
Euró
386,47 Ft
Font
454,21 Ft
Bitcoin
69,477 $

Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Kiürítettek egy általános iskolát Budapesten, miután szúrós gázszagot éreztek szerda reggel, rengeteg mentőautót riasztottak.

...svg content...Fotó: Mentők a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskola előtt a főváros XXIII. kerületében 2024. április 24-én, miután az épületet ki kellett üríteni, mert gázszagot éreztek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát. Az iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Egy XIII. kerületi általános iskolát ürítettek ki a szúrós gázszag miatt, miközben 10 mentőautót riasztottak a helyszínre. Összesen 30-35 gyereket vizsgálhatnak meg a kórházban a kialakult veszélyes helyzet után.

Nem sokkal háromnegyed 8 előtt érkezett a jelezés a kerületi iskolából, hogy szúrós gázszagot érezni az épületben. Még mielőtt a tűzoltók megérkeztek volna, az 500 diák elhagyta az iskolát, hogy mindenkit biztonságban tudjanak. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI úgy értesült, hogy a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, akiket rögtön megvizsgáltak a mentők. Szerencsére egy gyermek állapota sem súlyos, és komoly sérülést sem találtak.

Liner/MTI

Az agyszövetek hibernálása többé nem sci-fi, már a károsodástól sem kell tartani

Nagyon fontos előrelépést értek el kínai orvosok, pár éve ez még elképzelhetetlen volt.