Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

A csúcsra repítette Tom Petty dalát a GTA 6 trailere, 37 ezer százalékkal ugrott meg a hallgatottsága

Ez nem elírás, valóban 37 ezer százalékkal (!) ugrott meg a dal hallgatottsága a Spotify-on.

Fotó: Rockstar Games
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy a GTA 6 trailerében hallható dal, Tom Petty 1989-es Love Is A Long Road című száma hirtelen hihetetlen népszerűségre tett szert, de arra talán senki sem számított, hogy ennyire: a dal hallgatottsága ugyanis a trailer debütálása óta nem kevesebb, mint 37 ezer szalékkal (!) ugrott meg a Spotify-on.

A zenei streamingszolgáltatón kívül természetesen az összes többi zenei szolgáltatáson is nőtt a hallgatottság, sőt, sokan meg is vásárolták vagy a dalt, vagy az egész albumot. Petty azonban már nem örülhet az elsöprő sikernek, hiszen 2017-ben elhunyt. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

A hagyatékát kezelő illetékesek azonban a közösségi médiában jelezték, „megtiszteltetés” volt, hogy a Rockstar felhasználta a Love Is A Long Road című dalt a GTA 6 trailerében. Érdekesség, hogy nem ez volt az első Petty-dal, melyet egy GTA-játékban használtak, hiszen a GTA: San Andreasban is szerepelt Petty Running’ Down A Dream című száma.

A Rockstar köztudottan szeret elrejteni infómorzsákat trailereiben, így a rajongók most azt találgatják, a Love Is A Long Road vajon különleges jelentést hordozhat-e: meglehet, igen, mivel a dalszöveg egy nőt említ, aki megpróbálja „olyanná tenni a világot, amilyennek lennie kell”, ami a rajongók szerint az egyik főszereplőre, Luciára utal.

A dalszöveg arról is szól, hogy a nőnek „még egy esélyt adok, hogy megpróbálja megmenteni a lelkemet”, amit egyesek a Lucia és a másik főszereplő közötti, látszólag romantikus kapcsolathoz kapcsolnak.