Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Fontos újítás bevezetését jelentette be a Google

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely a hagyományos módszereket is lekörözi a nem kívánt emailek azonosításában és blokkolásában.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A spamek szűrésével minden email-szolgáltató küzd, így ez alól a Gmail sem kivétel. Bár a Google levelezőjének biztonsági rendszere sokat fejlődött az utóbbi években, még mindig vannak olyan módszerek, amelyekkel túl tudnak jutni a szűréseken.

Ám az új megoldás 38 százalékkal javítja a „levélszemét-észlelési arányt”, és a keresőcég közlése szerint – a tavalyi belsős körben végzett tesztek után – most már valamennyi felhasználó Gmail-fiókjában sikerült aktiválni – szúrta ki az Infostart a hwsw beszámolóját. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A cég az elmúlt évek egyik legnagyobb védelmi frissítéseként utal a RETVec (Resilient & Efficient Text Vectorizer) névre keresztelt szövegosztályozási rendszerre, amely segít megérteni és felfedezni a manipulált szövegeket.

A kéretlen spamek ugyanis sok esetben az igaziakra hasonlító vagy láthatatlan karaktereket használnak, hogy így kerüljék el a spamszűrőket, és bár ezek utalnak a csalási szándékra, egy algoritmus számára nehezebben értelmezhetők. A gépi tanulási TensorFlow modell a vizuális hasonlóságokat próbálja észrevenni a szavak jelentésének azonosítására a tényleges karaktertartalom helyett – magyarázzák.

Hozzáteszik, a RETVec modell az összes UTF-8 karaktert és szót hatékonyan kódolja, így több mint 100 nyelven működik, keresőtáblázat vagy rögzített szókincsméret nélkül. Ezzel nemcsak pontosabb, hanem kevesebb számítási kapacitást is használ, vagyis kevésbé erőforrásigényes.