Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,516 $

Mióta itt jártál:

Pisztoly, géppuska, gépkarabély, TNT és gránát – Miklós egy hadseregnek is elég fegyvert tartott

A 49 éves férfi arzenálja akár egy hadseregnek is elegendő lett volna.

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Nem mindennapi akcióról számolt be a rendőrség a police.hu oldalon: egy székesfehérvári férfitól lefoglalt fegyverekkel, lőszerekkel és robbanóanyagokkal egy kisebb hadsereget is fel lehetett volna vértezni. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével egy soponyai tanyán fogtak el egy férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket:

A vármegyei nyomozók 2024. január 31-én három helyszínen, Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron tartottak kutatást. A rendőrök a 49 éves férfinál összesen 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat), 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók), 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot (TNT, paxit, termit, lőpor), valamint 7391 lőszert találtak és foglaltak le. Soron kívül Rosszul lett egy férfi a Balatoni kerékpárúton, mentőhelikoptert riasztottak hozzá

A vármegyei nyomozók K. Miklóst lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett, az ügyben a további eljárást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonása mellett folytatja.