Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Így változik idén a gépjárműadó-fizetés, mutatjuk a részleteket

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára közölte a friss információkat.

Fotó: Unsplash/Alexandre Boucher
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI közlése szerint Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára tájékoztatott arról, hogy 2024-ben március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót, sőt, kettő helyett csak egyszer kell utalni, míg a részletfizetési lehetőség automatikusan jár.

2024-től tehát az évi két alkalom, március 15. és szeptember 15. helyett már csak egyszer kell gépjárműadót fizetni. A változtatás közel 3,5 millió magánszemélyt, vállalkozást és céget érint. Annak nyomán született meg a módosítás, hogy sokan gyakran elfelejtették, hogy van egy második befizetendő részlet is.

Mostantól tehát csak egyszer kell fizetni, ám ha ez anyagi terhet jelentene, úgy a NAV-tól lehet kérni részletfizetést, a NAV mobilalkalmazásában (NAV-Mobil). Izer közlése szerint a családok, a lakosság vagy például az egyéni vállalkozók az öthavi, pótlékmentes részletfizetést június 30-ig, évente egyszer vehetik igénybe.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.