Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Fontos információ jött a kormányablakok nyitvatartásáról

Rendkívüli nyitvatartási lesz érvényben a választás hétvégéjén.

...svg content...Fotó: Szavazólapok a budapesti ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. épületében 2024. május 22-én. Nyomtatják a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az európai parlamenti képviselők június 9-ei választásának szavazólapjait a nyomdában. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az európai parlamenti és önkormányzati választások hétvégéjén rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket a kormányablakok, közölte a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM).

A KTM közleménye szerint a kormányablakok június 8-án szombaton 8 és 16 óra között, valamint június 9-én vasárnap 7 és 19 óra között tartanak nyitva. A rendkívüli nyitvatartás célja, hogy minél többen élhessenek szavazati jogukkal, különösen azok, akik az utolsó pillanatban veszik észre, hogy lejárt vagy elveszett személyi okmányaik vannak.

Fontos információ, hogy a hétvégén kizárólag személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség, új lakcímet pedig csak június 7-én, pénteken 10 óráig lehet bejelenteni, ezt követően hétfőig csak az elveszett lakcímkártyák pótlására van lehetőség.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a szavazáshoz érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú jogosítvány szükséges. A szavazóbiztosok az azonosításhoz elfogadják a lakcímet tartalmazó régi személyi igazolványt is.
Amennyiben valakinek nincs érvényes személyazonosító igazolványa, ideiglenes személyi igazolványt állítanak ki számára a kormányablakban.

A KTM felhívta a figyelmet, hogy az ügyintézés előtt érdemes tájékozódni a nyitva tartó kormányablakokról, ezt az alábbi linken tehetik meg.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.