Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,820 $

2,3-as erősségű földrengés volt Siófok mellett

Az ilyen erősségű földrengés még enyhének számít.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Georisk és a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is regisztrálta a földmozgást vasárnap dél körül – derül ki a Somogy Vármegyei Hírportál, a sonline.hu beszámolójából. Kifejtik, Siófok közelében, Törekinél érzékelték a rengést, amely a hivatalos és ellenőrzött adatok szerint a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű volt.

A cikkben megjegyzik, az ilyen erősségű földrengés még enyhének számít. A tegnapi napon Montenegróban és Törökországban is érzékeltek földrengést hasonló időpontban, egy héttel ezelőtt pedig Kína Hszincsiang tartományának egy ritkán lakott területén szintén rengést mértek: az 7,1-es erősségű volt. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Míg a hónap elején Japánban bekövetkezett, 7,5-ös erősségű földrengés miatt 168 ember vesztette életét, 323-an eltűntek, emellett sokan maradtak áram nélkül vagy zsúfolódtak össze a kijelölt menedékhelyeken. A mentőszolgálatok munkáját pedig csak tovább nehezítette az időjárás: a földrengés után egy héttel nagy mennyiségű hó esett le.

A sonline.hu hozzáteszi: a földrengés a földfelszín egy darabjának hirtelen bekövetkező és néha katasztrofális következményekkel járó mozgása. A földrengések általában a földkéregben felgyülemlett energia felszabadulásakor keletkező lökéshullámok, melyek a keletkezési pontból – a földrengés hipocentrumából – gömbhéjszerűen terjednek minden irányba. A hipocentrum felszínre vonatkozó merőleges vetülete az epicentrum.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.

Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Demokratikus Koalíció „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal és Orbán Viktor arcképével indított plakátkampányt, amelyről a Momentum elnöke is elmondta a véleményét.