Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

Ki akart rabolni egy fogyatékkal élőt, aki ellenállt – úgy megütötte, hogy a földre esett az áldozat

Az eset Sopronban történt, az elkövető börtönre számíthat.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte annak a férfinek letartóztatását, aki Sopronban megpróbált kirabolni egy fogyatékkal élőt, ám amikor az áldozat nem engedett neki, olyan erővel megütötte, hogy a sértett a földre esett.

Az ittas 22 éves elkövető idén februárban, reggel, Sopronban az utcán odalépett a szemmel láthatóan fogyatékkal élő sértetthez, majd felszólította, hogy adja oda azt, ami nála van, máskülönben megüti és elveszi tőle. A sértett folyamatosan tiltakozott, mire a férfi ököllel, nagy erővel úgy megütötte, hogy a földre esett. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

Végül egy járókelő húzta el a férfit a bántalmazottról, aki az útról felkelve az utca túloldalára menekült. A nyomozó hatóság a férfit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsította meg, mely 5 évtől akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A férfi tavaly ősszel szabadult szintén rablás, illetőleg más bűncselekmények miatt kiszabott két és fél éves szabadságvesztéséből, így cselekményét különös visszaesőként valósította meg. Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezik, ellene szabadulása óta több eljárás is indult. A szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélyére tekintettel a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.