Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.

...svg content...Fotó: A nyíregyházi Vass Patrik Ádám (b) és Pócsik Botond Benedek (j), valamint a kispesti Balogh Norbert (k) a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójában játszott Nyíregyháza Spartacus FC - Budapest Honvéd mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2021. szeptember 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Bár a plafon 2 millió forint, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió forint között keres a magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságot 28. forduló után meggyőző fölénnyel vezető Nyíregyháza Spartacusnál. A klub milliárdos tulajdonosa, Révész Bálint a csakfoci.hu-nak nyilatkozva azt is elmondta, hogy ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre rájönnek különböző bónuszok. „Szerencsére mostanában jól szerepelünk” – mondta.

Magyarországon eközben a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset pedig 416 600 forint volt januárban. Utóbbinak az említett 600 ezer forintos focistabér a 144%-a, míg az 1,3 millió forintos fizetés azt jelenti, hogy egyes nyíregyházi labdarúgók a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát kapják kézhez – jegyzi meg a Világgazdaság. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A sportvezető az interjúban úgy fogalmazott, „ő a karmester, meg a pénzeszsák is”. Jól mennek a vállalkozásai, „nem fog kilyukadni a zsebe”. „Úgyhogy, ha esetleg valaki aggódik a nyíregyházi futballért, innen üzenem: ne tegye” – fogalmazott. A VG a cikkben kitér arra is, hogy a Révész Cégcsoport Magyarország egyik legmeghatározóbb logisztikai szolgáltatója, melynek alapítója, tulajdonosa és első számú vezetője Révész Bálint.

A társaság több mint 500 gépjárművel, 103 ezer négyzetméter raktárterülettel és 1000-et meghaladó dolgozói létszámmal rendelkezik, miközben 14 különböző szolgáltatást nyújt. Révész Bálint egyik vállalkozása, a Révész Trans Nemzetközi Fuvarozó Szállítmányozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 17 918 400 000 forint nettó árbevételre tett szert 2022-ben – részletezik.

Míg a játékosbérekre visszatérve még érdemes hozzátenni azt is, hogy sajtóhírek szerint a magyar élvonalban az átlagos fizetési szint havi 4,5 millió forint, de volt olyan focista, aki az elmúlt idényben 24 millió forintot keresett havonta. Január elején egyébként azt is megírtuk, hogy milliókért keresnek futballistákat a szaúdi harmadosztályba: a FutbolJobs vezérigazgatója szerint havi három-négy ezer eurót, plusz lakást kaphatnak azok a labdarúgók, akik a szaúdi harmadosztályba igazolnak.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.