Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Rossz hír az összeesküvés-elméletek kedvelőinek: a pápa nem szövöget titkos terveket

Manipulálták a feliratot Ferenc pápa videója alatt, tízezrek dőltek be neki.

MTI/EPA/ANGELO CARCONI
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Időről-időre felbukkannak a világ prominens személyeiről olyan videók, melyek azt akarják elhitetni az arra fogékonyakkal, hogy titkos tervek és összeesküvések mentén akarják manipulálni a világot. Most épp Ferenc pápáról tettek közzé egy felvételt, amin állítólag a világ irányításával kapcsolatos tervét tárja fel – írja az Euronews.

A videót január elején osztották meg a Facebookon, és a „A valódi igazság a Vatikánról és a jezsuita papokról” címet adták neki. Mostanra közel 20 ezer alkalommal osztották meg, csak az eredeti posztnál, és ki tudja, hány helyen kering még a felvétel, mely mellé azt írták, hogy ez „a pápa gyónása a világ felé”, és azt kérik, hogy mindenki ossza meg, hogy „kinyíljon az emberek szeme”. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Már ez meglehetősen konteógyanús, ám alaposabban megnézve kiderül, hogy a videó kezdetén angolul beszélő, majd olaszra váltó egyházfő mondatai egyáltalán nem egyeznek a felvétel alatt megjelenő bizarr feliratozással, mely egy világvallás létrehozásáról szól, amivel minden embert irányíthatnak. Mint kiderült, az eredeti videó még 2014-ben készült, melyben a pápa a keresztény egységre és szeretetre szólította fel a híveket.