Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Ferenc pápa: a közösségi média miatt sok fiatal „irreális világban” él

A közösségi média és a tartalomfogyasztás veszélyeire hívta fel a figyelmet a katolikus egyházfő.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CBS Evening News műsorvezetője és vezető szerkesztője, Norah O’Donnell egy nemrégiben készült interjú során arról kérdezte Ferenc pápát, hogy látja, mit tesz a közösségi média a világgal és a gyermekekkel, illetve a fiatalokkal.

Ferenc pápa elmondta, úgy látja, hogy a napi több órás tartalomfogyasztás, akár okostelefonon, akár televízión keresztül, megviseli az egészséget, és ez különösen igaz a mai fiatalokra. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

A katolikus egyházfő ugyanakkor rámutatott, vannak előnyei is a közösségi médiának, mert „van lelkiismerete”, tudja, hogyan kell beszámolni a hírekről, és azt is, hogyan kell kritikát megfogalmazni, ami segíthet is a fejlődésben.

Noha elismerte, hogy van pozitív oldala, kitért arra is, hogy vannak olyan hátrányai, melyeket jelenleg a fiatalok szenvednek el:

„Vannak olyan kommunikációs médiumok, melyek elidegenítik a fiatalokat, nem igaz? Arra készteti őket, hogy egy irreális világban éljenek, mely fantáziából áll, vagy egy agresszív világban, vagy egy rózsaszín világban… és még sok minden más.”

A pápa ennek kapcsán kiemelte, a médiának „komoly felelőssége” van, hiszen egy információforrás minden korosztály számára:

„Az a média, mely csak propagandából – pletykákból, mások mocskolásából – él, piszkos média, és ez beszennyezi a fiatalok és az idősek elméjét is.”