Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,851 $

Felújítás miatt hétfőn lezárnak egy sávot az Árpád hídon

A BKK járatai a korlátozás idején is a megszokott rend szerint közlekednek.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Budapest Közút Zrt. nemrégiben arról tájékoztatta az MTI-t, miszerint hétfő reggel 9 órakor lezárnak egy sávot az Árpád híd Pest felé vezető oldalán, a margitszigeti lehajtó utáni szakaszon. Mint kiderült, felújítás miatt szükséges mindez, az ehhez köthető munkálatok pedig várhatóan negyven napon át tartanak.

A tájékoztatás szerint a forgalomkorlátozást a dilatációcserével kapcsolatos munkálatok miatt vezetik be a hídon. Emellett azt is közölték, hogy a közúti forgalom napközben két sávon haladhat, óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás mellett. Este 10 és reggel 5 óra között a híd Pest felé vezető oldalán további egy sávot lezárnak a margitszigeti lehajtó után – teszik hozzá. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai a korlátozás idején is a megszokott rend szerint közlekednek – írják. De a közleményben mindemellett arra is emlékeztettek, hogy a Budapest Közút megbízásából több helyszínen zajlottak dilatációjavítások és hídszigetelési munkálatok tavaly ősszel a fővárosban.

Például az Erzsébet híd pesti és budai hídfőjénél, valamint a Kacsóh Pongrác úti és a Hungária körúti felüljárón is. Illetve a múlt hónap elején arról is beszámoltunk, hogy a Tisza áradása miatt egy időre le kellett zárni a szegedi Huszár Mátyás rakpartot, ám azt pár nappal később újra megnyitották a közúti forgalom előtt.

Továbbá azt is megírtuk, hogy az angyalföldi rendőrök január 7-én sebességmérést hajtottak végre az Árpád hídon, az akció pedig sikeres volt, hiszen a 19 és 22 óra között tartó akcióban 127 jármű sebességtúllépését rögzítették. A csúcstartó a megengedett 70 helyett 130 km/órával közlekedett, amelyért jelentős pénzbírságot kapott.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.