Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Hatan életüket vesztették egy felrobbant halászhajó miatt

Egy halászhajó felrobbanása miatt vesztette életét legkevesebb hat ember a Fülöp-szigeteken, melynek körülményeit már vizsgálják a hatóságok.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nick Kulyakhtin
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A parti őrség jelentése szerint összesen hat embert mentettek ki a robbanás és a lángok után csónakok segítségével. Egy halászhajó legénységének legalább hat tagja vesztette életét, amikor a hajójuk hirtelen felrobbant és tűz ütött ki a fedélzeten.

A Fülöp-szigetek középső tartományában történt a tragikus eset, melynek körülményei egyelőre nem teljesen tisztázottak. Többen pánikszerűen a tengerbe ugrottak, amikor felrobbant és kigyulladt a hajó. Azt követően, hogy egy közeli vontatóhajó segített eloltani a tüzet, megkezdték a kutatási és mentési műveletet. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A kapitány is a túlélők között van, akit szintén kórházban ápolnak. Később fontos vallomást tehetnek arról, mi is történt pontosan, de azt már tudni, hogy az egyik sérült válságos állapotban került be, így tovább nőhet az áldozatok száma. Az Al Jazeera megjegyzi, a Fülöp-szigeteken gyakoriak a tengeri balesetek a rendszeres viharok, a rosszul karbantartott és túlterhelt hajók, illetve a biztonsági előírások nem megfelelő betartása miatt.