Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

Felrobbant egy autó Rotterdamban, a szomszédos lakóház pedig lángolt – többen eltűntek

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet és a robbanást.

Fotó: Unsplash/Daniel Agudelo
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál keddi közlése nyomán számolt be arról, hogy az érintett körzet katasztrófavédelmi hatósága megosztotta, felrobbant egy autó Rotterdamban, a szomszédos lakóházban pedig tűz ütött ki. Az incidensek nyomán legkevesebb három ember eltűnt, akiket jelenleg is keresnek.

A beszámoló szerint a robbanás Rotterdam Zuidwijk nevű kerületében történt éjszaka, egyelőre ismeretlen okból. A nagy erejű detonáció a környéken több ablakot betört, lakások falait döntötte le, és autókat rongált meg. A hivatalos tájékoztatás szerint a felrobbant autó melletti lakóházban tűz ütött ki, amit a tűzoltók időközben eloltottak, így az igazságügyi nyomozók megkezdhették a robbanás okának vizsgálatát. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Legkevesebb két ember megsérült, egyiküket pedig kórházba kellett szállítani; míg a háztömbben élő több tucat lakót evakuálták, három embert továbbra is eltűntként kezelnek. A rotterdami rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az okokról csak akkor lehet bizonyítékokat keresni, ha biztonságosan be lehet jutni az épületbe.

Csak ekkor tudják majd ellenőrizni azt is, hogy a három eltűntet a romok temették-e maguk alá, hozzátéve, hogy a keresési műveleteket drónok segítik. A szóvivő kiemelte, sok minden még mindig tisztázatlan, a helyzet bonyolult, hozzátéve, hogy „nem számítunk arra, hogy néhány órán belül választ kapunk arra a kérdésre, hogy mi okozta a robbanást”. A szóvivő az ügy kapcsán végezetül hozzátette, általában gyorsan be lehet jutni az érintett épületekbe kutyák segítségével, csakhogy ez a jelen esetben nem lehetséges. Az ugyanis nem világos, hogy az épület milyen mértékben vált omladékonnyá a tűz következtében.