Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Felhőipari elit klubhoz csatlakozik a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt.

Hatalmas döntést hozott az Európai Bizottság.

Fotó: Depositphotos
Technológia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 19 felhőipari projekt kapta meg az IPCEI-minősítést, köztük olyan óriáscégek, mint a német SAP, Deutsche Telekom és Siemens; a francia Orange; a spanyol Telefónica. Ehhez a felhőipari elit klubhoz csatlakozik most a két magyar cég: a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár üdvözölte az Európai Bizottság döntését és gratulált a két magyar gazdasági társaságnak, kiemelve: Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

„A felhőipar dinamikusan növekszik, szakértői előrejelzések szerint 5 éven belül 700 milliárd dolláros bővülés előtt áll globálisan. Az IPCEI-minősítést elnyerő cégek a szektor „Bajnokok Ligáját” jelentik. Közös sikerünk, hogy a két cég a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepvállalása mellett lett ennek az elit klubnak a tagja.”

A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projektek (IPCEI) olyan nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések, melyek a közös európai piac globális versenyképességi lemaradásait, és stratégiai kitettségeit orvosolják.

A 4iG Nyrt. „Digital Trust Service” nevű projektje egy blockchain alapú adathitelesítési platform; az E-Group ICT Sofware Zrt. „FedEU.ai” nevű projektje pedig az MI technológia globális kihívására – az adatokhoz tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága – ad megoldást.