Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Elfogadták Erzsébetváros 2024-es költségvetését, a főszerepben a gondoskodás

Erzsébetváros polgármestere ismertette az idei év költségvetését.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere egy, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében számolt be arról, hogy elfogadták Erzsébetváros 2024-es költségvetését, hozzátéve, hogy az idei költségvetés „középpontjában a gondoskodás áll, gondoskodás az erzsébetvárosiakról és Erzsébetváros fejlődéséről”.

A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzati szolgáltatások színvonalát fenntartják, s a továbbiakban is jól működő bölcsődéket, óvodákat és szociális intézményeket fognak biztosítani, kiemelve, hogy idén jelentős fejlesztések végrehajtását is tervezik ezen a téren. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

A bejegyzésben kiemelte továbbá, idén is támogatják a háziorvosokat, az iskolákat és a korábbiaknál is többet fordítanak majd szociális ellátásokra, hozzátéve, hogy a költségvetés biztosítja, hogy „a születésüktől kezdve a nyugdíjas éveikig gondoskodhassunk az itt élőkről”.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy folytatják Erzsébetváros fejlesztését, társasházak, terek, parkok, utcák megújításával és zöldítésével biztosítják a kerület fenntartható jövőjét. Végezetül a polgármester megjegyezte, olyan hosszú távú változásokat fognak elérni, melyek „a következő 20-25 évre szólnak és lehetővé teszik, hogy Erzsébetváros a gyerekeink, unokáink számára is élhető otthon maradhasson”.