Dollár
388,76 Ft
Euró
409,67 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
16,996 $

Erősen felhős keddünk lesz, záporokra is érdemes készülni

Fotó: Unsplash/Kristin Brown
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 26. - 23:55

Noha akár 21 fok is lehet kedden, zivatarokra és záporokra is érdemes készülni a nap folyamán; délelőtt pedig ködös időre érdemes készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap északnyugat felől tovább szakadozik, vékonyodik a felhőzet, a Kisalföldön akár több órára is kisüthet a nap, míg keleten estig erősen felhős vagy borult idő valószínű.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

A csapadékzóna súlypontja kelet felé helyeződik át, estig a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Estétől a derült tájakon nagy területen sűrű köd, illetve rétegfelhőzet képződik, majd hajnalban a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet.

A déli megyék fölé estétől záporok, zivatarok sodródhatnak. Kedd délelőtt a köd, illetve rétegfelhőzet nagyrészt feloszlik, alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal.

Délelőtt kisebb záporok helyenként kialakulhatnak, de a csapadék nagy része a déli óráktól nyugat felől érkezik, és többfelé előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugatias szél a Dunántúlon és az Alföldön többször megélénkül, olykor megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között valószínű, azonban az északi völgyekben ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 16 és 21 fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb lehet.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.