Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,969 $

Enyhítettek Schadl György házi őrizetének szabályain

A bíróság enyhített a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar egykori, korrupcióval vádolt elnökének, Schadl Györgynek a házi őrizetén, így már bevásárolhat, vagy akár szakmai továbbképzésre is járhat.

Illusztráció. Forrás: Pexels
Bűnügy

Kolláth Benjámin

Szerkesztő
TÉMÁK

Előzmény:

 

Schadl György ügyvédjének kezdeményezésére módosított bűnügyi felügyeletet rendelt el a házi őrizetben lévő vádlott esetében az ügyében eljáró bíró heti két napra. Ez azt jelenti, hogy Schadl heti két nap elmehet ügyvédjéhez, de orvoshoz, bevásárolni, vagy akár szakmai továbbképzésre is járhat, bár a jeladót továbbra is viselnie kell, írja a Blikk.

A vádlott nem lépheti át a vármegye határát, ezt figyelik a jeladóval. Két évig volt előzetes letartóztatásban és decemberben módosították ezt házi őrizetre, ahogy a harmadrendű vádlott, R. Róbert is, aki Kecskeméten tölti a házi őrizetet, ott a megye határán belül járhat orvosi kezelésre és bevásárolni. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A vádak szerint Schadl a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként az Igazságügyi Minisztérium állampolgárának, Völner Pálnak fizetett számos alkalommal, összesen 83 millió forintot, amiért cserébe számos kinevezést és egyéb ügyeket elintézett neki. A vádlott egy egész hálózatot kiépített, alatta a végrehajtói kinevezésekért cserébe neki adtak többen pénzt, ebből finanszírozta a Völnernek küldött kifizetéseket.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.