Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,94 Ft
Font
451,43 Ft
Bitcoin
69,712 $

Elviselhetetlen fejfájással érkezett a kórházba, hazaküldték – pár óra múlva meghalt a dunahidasi édesanya

A tragikus eset Szlovákiában történt.

...svg content...Fotó: Unsplash/ Marcelo Leal
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A dunahidasi Veronika már több hónapja küzdött elviselhetetlen fejfájással, s bár több alkalommal is átesett orvosi vizsgálatokon, a komolyabb és alaposabb kivizsgálásra végül nem került sor a kórházban.

A 38 éves nő először tavaly decemberben észlelte magán az első tüneteket: állapota hullámzó volt, hol jobban, hol rosszabbul érezte magát. Egyszer arra is volt példa, hogy olyan erős fájdalmakkal küzdött, hogy mentőt kellett hozzá hívni. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Férje, Petar a Joj TV-nek adott interjújában elmondta, felesége elviselhetetlen fájdalmakkal küzdött, remegett a keze, s még az ágyból sem tudott felkelni. Ekkor tárcsázta a segélyhívót, mire a diszpécser közölte, szerinte csak pánikrohama van a nőnek, s azt javasolta, „csak lélegezzen egy zacskóba”.

Veronika állapota azonban egy hónappal később jelentős romlásnak indult, így elmentek a körzeti orvoshoz, aki úgy vélte, a nőnek lelki eredetű problémája van, ezért nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat írt fel neki.

Egyik este azonban Veronikára erős hányási rohamok törtek rá, ami miatt azonnal kórházba vitték, csakhogy hajnalban mégis hazaengedték, annak ellenére, hogy úton hazafelé is folyamatosan hányt. Petar elszaladt a gyógyszertárba, ám mire visszaért, a földön fekve találta magatehetetlen feleségét:

„Azt mondogatta, hogy haldoklik.”

Azonnal mentőt hívott hozzá, a mentőautóban azonban a nő eszméletét vesztette, a kórházban pedig nem sokkal később leállt az agyműködése, s életét vesztette. Eva Kliská, a ružnovi kórház szóvivője a televíziónak nyilatkozva azt mondta, „mindent megtettek a páciensért”:

„A beteget április 30-án hozták be hozzánk. Gombaleves elfogyasztása után hasi fájdalomra és hányásra panaszkodott. A tünetek alapján minden szükséges vizsgálatot elvégeztünk, infúziót adtunk neki. Utána azt mondta, jobban érzi magát, majd hazaengedtük.”

A szóvivő elmondása szerint a nő csak akkor panaszkodott fejfájásra, amikor másodszorra vitték be a kórházba. Utólag kiderült, hogy a CT-vizsgálat során cisztát találtak az agyában, csakhogy a diagnózist már túl későn sikerült felállítani, elkéstek a komplex kezeléssel.
Kliská elismerte, a nőt sosem kezelték fejfájás miatt, annak ellenére, hogy többször is panaszkodott háziorvosának. A gyászoló férj az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatalhoz (ÚDZS) fordult, hogy kivizsgálják felesége halálának ügyét.