Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Elsüllyedt egy halászhajó Dél-Afrika partjainál, 11 ember életét vesztette

A mostoha időjárás ellenére sokáig keresték a 11 eltűntet, ám végül halottnak nyilvánították őket.

...svg content...Fotó: Unsplash/Philipp Klausner A kép illusztráció.
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Barbara Creecy erdészeti, halászati és környezetvédelmi miniszter vasárnap közölte, hogy pénteken elsüllyedt egy halászhajó Dél-Afrika partjainál, melynek következtében 11 ember eltűnt, akik vélhetően nem élték túl a balesetet:

„Őszinte részvétemet szeretném kifejezni a legénység 11 tagjának családjainak, akiket most már halottnak nyilvánítottak. A gyászoló halászok családjait tájékoztattuk, hogy a keresést leállították.” Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A dél-afrikai miniszter közlése szerint a halászhajó pénteken adott le vészjelzést, mielőtt elsüllyedt az Atlanti-óceán déli részén, mindössze 30 tengeri mérföldre a Jóreménység fokától. A dél-afrikai mentőcsónak-szervezet, a Nemzeti Tengeri Mentőintézet korábban azt közölte, hogy az eltűnt hajó fedélzetén 20 fős személyzet tartózkodott.

A keresési műveletek közben 9 túlélőt más halászhajók találtak meg egy mentőcsónakon. A szervezet szerint a túlélők nem sérültek meg, és az éjszaka folyamán egy másik halászhajó fedélzetén partra szállították őket.

A szervezet közölte, hogy a keresést 3-4 méteres tengeri hullámok és 10-15 csomós szélben folytatták, ám a rossz időjárási körülmények és az észlelések hiánya miatt a keresés véget ért. A hatóságok megkezdték a tragikus baleset körülményeinek kivizsgálását.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.