Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Elon Musknak ketamint írtak fel orvosai, de az X-re „szinte mindig” józanul posztol

Elon Musk elárulta, „szinte mindig” józan, amikor helyi idő szerint késő esténként vagy kora reggel az általa felvásárolt közösségi médiába, az X-re posztol.

...svg content...Grünheide, 2024. március 13. Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója a kisfiával, X AE A-XII-vel a karján integetve távozik a cég németországi, grünheidei gyárából 2024. március 13-án. Nyolc nappal korábban a baloldali szélsõséges Vulkán Csoport megtámadta a gyár áramellátó rendszerét, emiatt akkor leállt a termelés. MTI/AP/Ebrahim Noruzi
Észak-Amerika
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Tesla vezérigazgatója ezt az amerikai újságírónak, Don Lemonnak adott interjújában mondta, ahol szóba került, hogy terápiás célból ketamint írtak fel neki, az ezt kiderítő jelentéseket követően ugyanis sokan kritizálták, azt feltételezve, hogy az X-re kitett posztjait a szer hatása alatt írja, ezzel akár ártva cégeinek.

„Vannak esetek, amikor egyfajta… negatív kémiai állapot van az agyamban, valami olyan, mint a depresszió, de nem köthető negatív hírekhez, és a ketamin abban segít, hogy kikerüljek ebből a negatív gondolkodásból” – idézi az interjút a CNN. Musk hozzátette, hogy a gyógyszert „egy igazi, valós doktor” írta fel neki és „csak egy kicsit használ belőle kéthetente.” Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Musk hozzátette, hogy nem szokott inni és „nem tudja, hogyan kell füvezni”, azt azonban nem mondta el, hogy a ketaminra vagy más szerre gondolt, amikor azt mondta, „szinte mindig” józan, amikor késő esténként az X-re posztol.

Közösségi médiaoldalán Musk már korábban beszélt arról, hogy ketamint használ, egy elsősorban érzéstelenítésre használt drogot, ami azonban a depresszió, a szorongás és egyéb mentális betegségek kezelésében is egyre nagyobb szerepet kap. Tagadta, hogy túl sokat használna belőle: „Ha túl sok ketamint tolsz, akkor nem sokat tudsz dolgozni. Nekem sok a munkám, általában napi 16 óra, szóval nem tehetem meg, hogy nem vagyok mentálisan jelen hosszabb időre.”

A világ egyik leggazdagabb embere azt is hozzátette, szerinte depressziója genetikai eredetű és nem hiszi, hogy cégeit veszélyeztetné a ketamin használata: „A Wall Streetnek csak az számít, elvégzed-e a munkát. Értéket teremtünk a befektetők számára? A Tesla annyit ér, mint az autóipar többi résztvevője együtt, szóval a befektetők szempontjából akármit is szedek, nem kellene abbahagynom.”