Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Elhunyt Kaboszu, a világ egyik leghíresebb mémkutyája

Kaboszu 18 éves volt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kanchanara
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

18 éves korában elhunyt Kaboszu, a kutya, aki az internet egyik legkedveltebb mémjét ihlette. A Shiba inu, aki a Dogecoin kriptopénz arca lett, leukémiában és májbetegségben szenvedett. Szato Acuko, a kutya gazdája az Instagramon osztotta meg a szomorú hírt:

„Mindenkinek, aki szerette Kaboszut, május 24-én reggel Kaboszu átkelt a szivárványhídon. Nagyon köszönjük mindannyiótoknak a támogatást az évek során. Nagyon békésen, szenvedés nélkül ment el, mintha elaludt volna, miközben érezte a kezem melegét, ahogy simogatom. Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ennyi éven át szerettétek Kaboszut. Biztos vagyok benne, hogy Kaboszu volt a legboldogabb kutya a világon.” Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

Kaboszu egy japán kiskutya-tenyészetből menekült meg, amikor 2008-ban örökbe fogadta Acuko, egy tanárnő. Két évvel később egy képet posztoltak a kölyökről, ahogy mosolyog, mancsait pedig keresztbe teszi. Ebből a fotóból született meg később az egyik első és legismertebb internetes mém, mely Doge néven ismert.

A Doge-mém 2013-ban robbant, majd az idő múlásával, s az internetes kultúra terjedésével a Kaboszu vigyorgó arcáról készült képeket tört angolsággal írt képregényes üzenetek kísérték, mint például ‘Wow. So scare’.

Noha a mémek lecsengtek, Doge továbbra is az internetezők egyik kedvence maradt, hiszen több mint 500 ezer rajongó követi a valódi kutya mindennapjait az Instagramon.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.