Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,85 Ft
Euró
393,32 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
66,832 $

Elhanyagolta kutyáját, majd elköltözött és hátrahagyta a négylábút – eltiltották az ebtartástól

A kutyának idővel nyoma veszett, sorsa máig ismeretlen.

Fotó: Unsplash/Bella Pisani A kép illusztráció.
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint az Ózdi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot egy borsodi nő ellen még 2022 júniusában, amiért a nő a megelőző években borsodi lakóhelyén egy mindössze 2 méter hosszúságú láncra kötötte ki a fekete színű, puli jellegű kutyáját.

Ha ez nem lenne elég, a kutyát elhanyagolta, nem gondoskodott róla megfelelően, majd 2021 decemberében kiköltözött az ingatlanból, hátrahagyva a négylábút. Az állat ekkor már nagyon rossz állapotban volt, s a településen kihelyezett szemetesekből szerzett magának élelmet. Ezt követően azonban eltűnt, azóta sem tudni, mi lett a sorsa. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, az illetékes járásbíróság pedig állatkínzás miatt jogerősen négy hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását egy évre felfüggesztette.

A marasztaló ítéletet követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség közérdekvédelmi szakága keresetet nyújtott be az azóta itt élő nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság tíz évre tiltsa el az ebtartástól, mert kutyájával szembeni bánásmód alkalmas volt arra, hogy hogy annak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodását, vagy pusztulását okozza.

A később elszabadult, szabadon kóborló kutyánál fennállt a fertőző megbetegedés és baleset bekövetkezésének reális esélye is. A Balassagyarmati Törvényszék polgári bírája – osztva az ügyészi keresetben szereplő indokokat – jogerős bírósági meghagyásában a gazdát 10 évre eltiltotta az ebtartástól.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.