Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,67 Ft
Euró
394,44 Ft
Font
460,80 Ft
Bitcoin
62,728 $

Családi biznisz: elfogyott az építkezésre szánt pénz, drogbizniszbe kezdtek

Elképesztő mennyiségű kábítószerrel kereskedtek.

Fotó: Unsplash/Colin Davis A kép illusztráció.
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Fegyház- és pénzbüntetésre számíthat az a négy elkövető, akik jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek annak érdekében, hogy az ebből származó bevételt aztán egy építkezésre költsék. A vádirat szerint egy felnőtt fivérpár és egyikük felesége fel akartak építeni egy ikerházat, ennek érdekében pedig közösen megvásároltak egy építési telket.

Mivel azonban elfogyott a pénz a házzal kapcsolatos költségek folyamatos fedezésére, a törvényes jövedelmükön felül is pénzre volt szükségük, így 2021 októberétől kábítószerrel kezdtek kereskedni. Az egyik testvér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben többféle kábítószert – marihuánát, amfetamint, MDMA-tartalmú ecstasy tablettát, mefedront, valamint kokaint – szerzett be. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Ezt követően pedig a kábítószereket felesége mért le és adagolt ki egy XXII. kerületi lakásban. Hamarosan látványosan megugrott a kereslek, így kibéreltek egy közeli garázst is. A garázsban aztán a nő bonyolította le az adásvételeket férje távollétében, majd bevonták az értékesítésbe a fivérek apját is, aki Érden árulta a kábítószereket.

A rendőrségnek azonban tudomására jutott a családi biznisz, majd 2022. június 21-én éjszaka a rendőrök összehangolt akció keretében elfogták az elkövetőket és tőlük a jelentős mennyiség alsó határát közel nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, annak méréséhez, csomagolásához, tárolásához használt, illetve arra szánt mérlegeket, fóliázó gépet, simítózáras tasakokat, fóliákat, valamint 9 millió forintot és közel 23 ezer eurót foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség közlése szerint jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja őket, és velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza.