Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Életveszélyre figyelmeztetik a hatóságok egy osztrák település lakóit (videó)

A stájerországi Deutschfeistritz települése jelenleg csak csónakkal közelíthető meg, miután egy patak tomboló áradattá változott és autókat sodort a házfalaknak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Mika Baumeister
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A 4000 fős ausztriai Deutschfeistritz városában egy vihar után arra szólították fel a lakosokat, hogy életveszélyes lehet odakint tartózkodni, ezért maradjanak otthonaikban. A település vezetése a Facebookon közölte, hogy a jelenlegi áradások mellett egy újabb, négyzetméterenként akár 100 liter csapadékot hozó viharfront is várható.

A „Kleine Zeitung” beszámolója szerint a városközpont csak csónakkal érhető el, az áradás miatt pedig néhány autós beszorult a járművébe, ám sikerült őket kimenteni – nyilatkozta a lapnak az egyik önkormányzati szóvivő. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Miután szombaton heves esőzések voltak, a városon átfolyó Übelbach patak tomboló áradattá változott, erejét pedig jól szemlélteti, hogy több autót is a házfalaknak nyomott.

A helyi önkormányzat tájékoztatása szerint a Vöröskereszt egy iskolaközpontban létesített vészhelyzeti pontot, egyúttal bejelentették azt is, hogy áldozatokról egyelőre nincs tudomásuk.

Szombaton egy földcsuszamlás is elérte a régió egyik autópályáját, az Asfinag autópálya-üzemeltető tájékoztatása szerint a föld- és törmeléktömegek miatt annak egy szakaszát le is kellett zárniuk.