18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Életfogytiglant kaphat egy férfi, aki halálra késelt egy idős nőt Borsodban

Az idős hölgyet azért kereste meg az éjszaka közepén, hogy pénzt kérjen tőle kölcsön, ám amikor az idős nő jelezte, nincs pénze, a férfi kegyetlen módon halálra késelte.

Fotó: Unsplash/Harrison Kugler
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített emberölés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt. Az elkövető nagy összegű adósságokat halmozott fel, ezért éjszaka átment a közelben lakó időskorú asszonyhoz pénzt kérni, aki elutasította, ezért a férfi késsel többször nyakon szúrta.

A vádirat szerint a vádlott nagyobb összegű adósságot halmozott fel, melyet nem tudott visszafizetni. Elhatározta úgy szerez pénzt, hogy a vele azonos borsodi településen lakó 74 éves, egyedül élő sértettől fog kölcsönkérni. A férfi 2022 december közepén, éjszaka elment az idős asszony házához, átmászott a kerítésen a hátsó lakrész bejárati ajtaján kopogtatott. A sértett kinyitotta az ajtót és kérdezte a vádlottat mit keres ott, aki mondta, hogy pénzre lenne szüksége. A sértett azt válaszolta nincs pénze, és felszólította, hogy hagyja el a lakást, mert értesíti a rendőrséget. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A vádlott ekkor a polcról felvett egy 10 cm pengehosszúságú kést, azt a kezében tartva pénzt követelt az asszonytól, megfenyegette, hogy ha nem ad, akkor baj lesz. A sértett megpróbálta a lakásból kitolni a vádlottat, meglökte, közben folyamatosan kiabált, hogy hívja a rendőröket. A vádlott erre többször nyakon szúrta. A sértett a szúrások ellenére még védekezett, dulakodott a vádlottal, mindketten földre kerültek, a vádlott leszorította és újból többször testszerte megszúrta.

A sértett ezután már nem tudott felállni, a vádlott viszont a földön fekvő nőt még tovább bántalmazta. Az elkövető a lakásban készpénz után kutatott, de semmit sem talált, így a sértettet hátrahagyva eltávozott az ingatlanból. A férfi a kést és a ruházatát otthonában elégette. A bántalmazás nagy fájdalommal és elhúzódó szenvedéssel járt. A sértett olyan súlyos szenvedett el, melyek következtében a helyszínen meghalt. Az ügyészség a büntetlen előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.