Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,83 Ft
Euró
398,17 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
65,694 $

Egyre több külföldi vevőt érdekelnek a falusi házak

Elsősorban a hangulatos kis falvakban található házakat iránt ugrott meg a kereslet.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Az utóbbi időszakban jelentősen megnőtt a külföldi állampolgárok érdeklődése a magyarországi kistelepülések ingatlanjai iránt. Egyes falvakban, mint például a mindössze 765 lelkes Vésén, a házak tíz százaléka már külföldi kézen van, ha pedig egy ház eladóvá válik, jellemzően néhány héten, hónapon belül érkezik rá egy vevő.

Bertók László polgármester szerint a külföldiek jelenléte nem jelent közvetlen konkurenciát a magyar vásárlóknak, hiszen a helyiek gyorsabban értesülnek a jó lehetőségekről. Ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a külföldi vásárlók jelenléte valamelyest árfelhajtó hatással bír, és az is problémaként merül fel, hogy többségük idősebb, nyugdíjas korú, így nem javítanak a falvak korösszetételén. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Érdekesség, hogy a Balaton környékén korábban tapasztalt felvásárlási hullám némileg alábbhagyott, a külföldi vásárlók most inkább a tó mögötti településeken keresnek új otthont, és már nem csak Zala és Somogy kistelepülései vonzzák a külföldieket, hanem a kisebb városok, sőt olyan megyeszékhelyek is, mint például Kaposvár, számolt be róla az Economx.

A statisztikák szerint a tavalyi év utolsó negyedévében Zala vármegyében 21,4%, Somogyban pedig 19,4% volt a külföldi lakásvásárlók aránya, ami a legmagasabb értékek 2016 óta. A szakértők szerint ebben közrejátszik a Balaton és Ausztria közelsége, valamint a hangulatos kistelepülések vonzereje a holland, német, belga és angol vásárlók körében.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.