Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Mától lehet megvásárolni az egynapos autópálya-matricákat

Az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napon érvényes, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható lesz.

Debrecen, 2022. március 23. A drónnal készült képen az M35-ös autópálya és 354. számú fõút átépített csomópontja Debrecen közelében az átadás napján, 2022. március 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató megírta, a vonatkozó jogszabály alapján április 1-től Magyarországon is megváltható az egynapos autópálya-matrica amely a vásárló által megjelölt naptári napon 0 órától 24 óráig lesz érvényes. A jogosultságot előre is meg lehet váltani, illetve azon a napon is, amikor használni szeretnék a díjköteles utakat.

„A rendelet alapján a napi e-matrica ára a D1, D2 és U díjkategória esetében az éves országos jogosultság mindenkori árának 9 százaléka, míg a D1M (motorkerékpár) díjkategória esetében ennek a fele, azaz az éves országos jogosultság mindenkori árának 4,5 százaléka” – fogalmaztak. 

„A napi matrica 2024. április 1-jétől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, a nemzetiutdij.hu oldalon is megvásárolható lesz. Az oldalon egyszerűen, gyorsan, kényelmi díj nélkül beszerezhető a jogosultság, regisztráció esetén pedig – a későbbi vásárlások alkalmával – a tévesztések esélye is lényegében nullára csökken” – áll a közleményben.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet, hogy akik nem közvetlenül ezen a felületen vásárolnak, azoknak célszerű érdeklődni a napi e-matrica elérhetőségéről, ugyanis azt még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni.

Az ország összes fizetős útján használható D1 egynapos matrica ára 5 150 Ft. A D2-es díjkategóriába tartozó járművek számára a napi matrica ára 7 310 Ft, a motorkerékpárok, azaz a D1m díjkategóriájú napi matricája 2 570 Ft.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.