Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Egyesült Királyság: riasztást adtak ki heves havazás, az erős szél és a hóvihar miatt

A délutáni órákban és az éjszaka folyamán felerősödik a havazás, enyhülés pedig valószínűleg másnap reggeltől lesz.

Fotó: Hó lepi az északkelet-angliai Alnwick városát, balra az alnwicki kastély 2023. március 7-én. A brit meteorológiai szolgálat az erős lehúlés miatt harmadik szintű riasztást adott ki, amely március 9-ig van érvényben. MTI/AP/PA/Owen Humphreys
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint a heves havazás, az erős szél és a hóvihar miatt sárga riasztás van érvényben az Egyesült Királyságban, emellett „jelentős fennakadások” várhatók a közlekedésben (késések, hosszabb menetidők) és a mobiltelefon-hálózat lefedettségében.

Ám az elektromos vezetékeket illetően szintén problémák léphetnek fel, illetve áramkimaradások is lehetnek, a legnagyobb havazás pedig Észak- és Közép-Angliában várható, ahol akár 40 centi hó is hullhat. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A Met Office meteorológiai szolgálat szerint a délutáni órákban és az éjszaka folyamán felerősödik a havazás, enyhülés pedig valószínűleg másnap reggeltől lesz, a sárga riasztás viszont péntek délután 2 óráig érvényben marad – írta a Sky News.

A szerdára virradó éjszaka az év eddigi leghidegebb éjszakája volt az országban (Kinbrace településén például rekordhideget, -15,4 fokot mértek), s az elkövetkező napokban további fagypont alatti hőmérsékletre lehet számítani éjszaka mind a négy brit régióban.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) Anglia valamennyi régiójára 3-as szintű hidegriasztást rendelt el, amely csütörtök éjfélig tart, de Észak-Skóciában is figyelmeztetést adtak ki a havazás és a jég miatt.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.