Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,40 Ft
Euró
396,03 Ft
Font
468,66 Ft
Bitcoin
65,152 $

Egyelőre kétséges, hogy Magyarország részt vesz-e az ukrán békekonferencián

Két nagyhatalom már előre jelezte, hogy biztosan nem lesznek ott az asztalnál.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyarország egyelőre nem döntött arról, hogy képviselteti-e magát a tervezett svájci békecsúcson, mely az ukrajnai konfliktus lezárását célozná meg, írja a Sky News. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lap írása szerint kifejtette, hogy Budapest még nem alakította ki hivatalos álláspontját az eseményen való részvétellel kapcsolatban.

„Ugyan Svájc békéért tett erőfeszítéseit elismerem,  kétségeim vannak a csúcstalálkozó hasznosságát illetően, mivel az eseményen nem képviselteti magát a konfliktus mindkét fele” – fogalmazott Szijjártó Péter. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Kína hasonló okok miatt marad távol a találkozótól, amit Volodimir Zelenszkij meglehetősen rossz néven vett, mondván az ország az oroszok pártját fogja és abban érdekelt, hogy a békecsúcs érdemi előrelépés nélkül lezáruljon.

Zelenszkij szavaira reagált a kínai külügyminisztérium is, melynek szóvivője, Mao Ning elmondta, hogy bár országa nem vesz részt a csúcson, minden békéért tett erőfeszítést el kell ismerni, azt pedig visszautasította, hogy Kína szítaná a tüzet vagy nyomást gyakorolna más országokra.

A svájci békecsúcs résztvevőinek köre egyelőre tehát nem ismert, azonban Volodimir Zelenszkij attól tart, hogy Oroszország és Kína után az Egyesült Államok is távol maradhat az eseménytől.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.