Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,142 $

Egy hét alatt háromszor támadtak rá a magyar mentősökre

Volt, aki baltával, de olyan is akadt, aki fegyverrel támadt rá a mentősökre.

Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Meghökkentő tendenciáról számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat: azt írják, az elmúlt egy hét alatt 3 mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben. Az első incidens során a múlt héten Pest vármegyébe érkeztek a mentők egy beteghez, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rájuk.

Alig pár nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében siettek az életmentők egy nő segítségére, akit párja fizikálisan bántalmazott. Az ittas férfi ellátás közben visszatért a helyszínre, újra barátnőjére támadott, majd a mentősöknek esett ököllel. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Itt azonban nem állt meg az erőszak, mivel kedden, amikor Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe kérték a mentők segítségét egy nő erős alhasi fájdalmai miatt, szintén a beteg párja akadályozta az ellátást. A vizsgálatok alatt hirtelen kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentőket.

A bejegyzésben leszögezték, a mentősök minden alkalommal a protokollnak megfelelően jártak el, elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek. Noha a mentősök egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és lélekjelenlétüknek köszönhető.

Végezetül megjegyezték, az Országos Mentőszolgálat mentálhigiénés csoportja felvette a kapcsolatot az érintett életmentőkkel. Az OMSZ továbbra is igyekszik minden védelmet és támogatást megadni az alkalmazottainak, de néha elkerülhetetlen, hogy támadás érje a mentősöket, amikor egyes emberek kiszámíthatatlanok.