Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Komoly összegeket kaszálnak a jogilag megfoghatatlan üzérek az EB-meccsek belépőin

Akik lemaradtak, azoknak most csillagászati árakon kínálják a jegyeket.

Budapest, 2023. november 19. A gyõztes magyar válogatott tagjai ünnepelnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re. MTI/Kovács Tamás
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Habár a jelenség nem csupán Magyarországon elterjedt, a közelgő Európa-bajnokság kapcsán nem lehet elmenni mellette, már csak azért sem, mert a magyar válogatott csoportmeccseire óriási volt idehaza a kereslet. Csaknem másfélmillióan adták be jegyigényüket, ám csak a drukkerek töredéke járt sikerrel.

Az UEFA ugyan „fair” keretek között, szabályozott módon sorsolta ki a belépőket a kontinenstornára, és az igénylésre is bőven adott időt, a szerencsések között olyanok is voltak bőven, akik nyerészkedni próbálnak, és a 75-100 eurós belépőket jóval drágábban árulják az interneten – írja az Economx. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A jegyüzérek ráadásul teljesen legálisan tehetik meg mindezt, ugyanis az UEFA belépői nem névre szólóak, így a vásárló azt kezd vele, amit csak szeretne, akár háromszoros áron is továbbértékesítheti, az üzérkedés pedig nem büntetőjogi kategória – amennyiben a vásárló valóban be tud menni az eseményre a jeggyel, tehát nem egy hamis belépőről van szó.

Ugyan az UEFA biztosít visszavásárlási lehetőséget, így akik a második körben szeretnének jegyhez jutni, még lehet némi esélyük, aki biztosra menne, annak marad a másodkézből vásárlás, az eredetinél jóval borsosabb áron. Az ügy érdekessége, hogy míg az UEFA erre a kérdésre eddig nem keresett megoldást, az MLSZ már egy jó ideje személyre szóló belépőket árul a válogatott hazai meccsekre.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője emellett sajnálatát fejezte ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet váltani az EB-meccsekre, egyben elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják a belépőiket.