Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,18 Ft
Euró
385,16 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
67,371 $

Megszületett a döntés, újabb Ikarus típus búcsúzik Budapesttől

A fővárosi közlekedési vállalat úgy döntött, hogy kivonja a forgalomból az Ikarus 435T és MAN NGE 152 típusú csuklós trolibuszokat, a helyükre pedig újak fognak érkezni.

...svg content...Fotó: Egy Ikarus 280T halad el egy új Solaris-Skoda trolibusz mellett a Hősök terén 2015. november 16-án. MTI/Máthé Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Infostart szerint a jól ismert Ikarus 415-ösök már tavaly nyár elején eltűntek Budapest útjairól, novemberben pedig újabb kultikus autóbusztípusoktól kellett elbúcsúzni, bár a fővárosi közlekedési vállalat azóta az utolsó 200-as Ikarusait is leselejtezte.

Ám a Totalcar beszámolója alapján szintén ez a sors vár néhány „példányra”: immár az Ikarus 435T és MAN NGE 152 típusú csuklós trolibuszait is kivonják az utasforgalomból, s mindez az új Solaris–Skoda Trollino trolibuszok fokozatos forgalomba állásának köszönhető. Soron kívül Minimálisan javult, továbbra is stabil Robert Fico állapota

Az Ikarus csuklós trolikat 29 éves pályafutásuk alatt többször is felújították, illetve korszerűsítették, azonban ez az időszak igen hosszúra nyúlt, mivel 2003-tól egészen 2015-ig tartott a modernizálási program.

Ha pedig valaki úgy érzi, hogy a két trolitípust szívesen elkísérné utolsó, forgalomban töltött napján, pénteken még megteheti, ugyanis a buszok a 80-as vonalon közlekednek. Illetve este 21:30 és 21:50 között a járművek fotózására is lehetőség lesz a Csertő utcai végállomáson, ahonnan legutolsó útjukra indulnak, a Zách utcai telephelyre.

Megszületett a hivatalos döntés, Xavi mégis távozik a Barcelonától

Megszületett az ítélet Xavi jövőjéről, de a katalánoknak nincs miért aggódniuk, már meg is találták edzőjük utódját.

A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A 24.hu friss cikke szerint olyan törvénymódosítást fogadott el a parlament, mely lehetővé teszi, hogy két lépcsőben a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bankhoz szervezzék ki a Diákhitel Központ ügyfeleit. A Diákhitel Központ tagad.