Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

A Diákhitel Központ szerint nem igazak a sajtóban megjelent állítások

A 24.hu friss cikke szerint olyan törvénymódosítást fogadott el a parlament, mely lehetővé teszi, hogy két lépcsőben a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bankhoz szervezzék ki a Diákhitel Központ ügyfeleit. A Diákhitel Központ tagad.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

A Diákhitel Központ pénteken egy közleményben reagált a 24.hu oldalán megjelent, a diákhitelezés jövőjével kapcsolatos cikkre. A közleményben kijelentették, „a diákhitelt, ahogy korábban is, a Diákhitel Központ folyósítja az ügyfelek különböző bankoknál vezetett folyószámláira, a rendkívül kedvezményes Diákhitel Számlát biztosító pénzintézetek kiválasztása transzparens módon, a nyilvánosság tájékoztatása mellett zajlott”.

Azt írják, „a 24.hu állításaival szemben a hallgatók nem egy pénzügyi intézménnyel, hanem az új rendszer eredményeképpen az OTP, az Erste, az MBH Bank és a Gránit Bank hálózatában nyithatnak Diákhitel Számlát”. A közleményben kiemelték, emellett a Diákhitel Központ az MFB égisze alatt fog működni, amely megbízható szervezeti hátteret biztosít a diákhitelezés számára.

Megjegyezték, a diákhitelezés keretében mostanáig 500 milliárd forintot meghaladó értékben történt folyósítás több mint félmillió hallgató részére, hozzátéve, hogy a Diákhitel Zrt. alapítása óta a Magyar Fejlesztési Bank égisze alatt működik, ebben a jövőben sem lesz változás.

Az új működési struktúra kapcsán leírták, ennek célja, hogy „az MFB a hallgatói és képzési hitelrendszer működtetésével kapcsolatos, szerződésben rögzített feladatok végzésével járuljon hozzá a diákhitel céljainak megvalósításhoz, növelve a hatékonyságot, ezáltal költségmegtakarítást elérve”.

A közlemény szerint az intézmény szervezeti működésének átalakítása nem érinti a hiteltermékeket, változatlanul ugyanazokkal a feltételekkel igényelhetők a diákhitelek. A közleményt azzal zárták:

„A Diákhitel Központ Zrt. felszólítja a 24.hu-t, hogy az érintett hallgatók érdekében viselkedjen felelősen, ne terjesszen valótlanságokat és fejezze be az álhírek terjesztését a diákhitelezésről.”

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.